AB Komisyonu Yeni Yaptırımlar için Onay Verdi ⏬👇

Von der Leyen: “Rusya’ya Baskıyı Artırıyoruz” AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların onaylandığını duyurdu. Von der Leyen, “AB üyesi ülkeler Rusya’ya yönelik 19’uncu yaptırım paketini onayladı. İlk defa Rusya’nın savaş ekonomisinin kalbi olan doğal gaz sektörünü hedef alıyoruz. Ukrayna halkı adil bir barışa kavuşana kadar geri adım atmayacağız.” açıklamasında bulundu….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
AB Komisyonu Yeni Yaptırımlar için Onay Verdi ⏬👇

Von der Leyen: “Rusya’ya Baskıyı Artırıyoruz”

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların onaylandığını duyurdu. Von der Leyen, “AB üyesi ülkeler Rusya’ya yönelik 19’uncu yaptırım paketini onayladı. İlk defa Rusya’nın savaş ekonomisinin kalbi olan doğal gaz sektörünü hedef alıyoruz. Ukrayna halkı adil bir barışa kavuşana kadar geri adım atmayacağız.” açıklamasında bulundu.

Kallas: “Rus Bankaları ve Kripto Borsaları Hedef Alındı”

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da, yeni yaptırımların Rus bankaları, kripto borsaları, Hindistan ve Çin’deki kuruluşları hedef aldığını belirtti. Kallas, yaptırım paketi kapsamında Rus diplomatların hareketlerinin kısıtlanacağını ve Rusya’nın Ukrayna ile savaşı finanse etmesinin zorlaşacağını vurguladı.

Detaylar Henüz Tam Açıklanmadı

Yeni yaptırım paketi detayları henüz tam olarak açıklanmamış 1xbet olsa da, AB ülkeleri Ocak 2027’ye kadar Rusya’dan LNG alımlarını aşamalı olarak sonlandıracak. Rusya’nın finans sektörü, Çin ve Hindistan şirketleri ile Rusya’nın petrol taşıyan tankeri filosu da yaptırım listesine eklenecek. AB Komisyonu’nun geçen ay sunduğu yeni yaptırım paketi teklifi, AB üyesi 27 ülkenin oy birliği ile onaylanması gerekiyordu. Slovakya’nın veto ettiği paket, sonunda kabul edildi. AB yaptırımları kapsamında ticaret, finans, enerji, sanayi, teknoloji ve iletişim alanlarında geniş kısıtlamalar uygulanıyor. AB’nin yaptırım listesinde 2 bin 500’den fazla kişi ve kurum yer alıyor.

Benzer Haberler
300’den Fazla Yazar NYT’ye Yazı Yazmama Kararı Aldı
300’den Fazla Yazar NYT’ye Yazı Yazmama Kararı Aldı
AB Komisyonu Ukrayna’nın AB Uydu İletişim Programlarına Katılmasını Önerdi
AB Komisyonu Ukrayna’nın AB Uydu İletişim Programlarına Katılmasını Önerdi
İsrail’de Tartışmalı Yasa Tasarısı Adalet Sistemini Tehdit Ediyor
İsrail’de Tartışmalı Yasa Tasarısı Adalet Sistemini Tehdit Ediyor
Paris Louvre Müzesi’nde Gerçekleşen Mücevher Soygununda Yeni Gelişmeler ⏬👇
Paris Louvre Müzesi’nde Gerçekleşen Mücevher Soygununda Yeni Gelişmeler ⏬👇
Litvanya, Belarus Sınırında Yaşanan Gerilim
Litvanya, Belarus Sınırında Yaşanan Gerilim
Sivil Savunma Müdürlüğünden Gazze Açıklaması
Sivil Savunma Müdürlüğünden Gazze Açıklaması
Süper Haberin Doğru Adresi
Süper Haber

Reklam & iş birliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SÜPER HABER 'de saklıdır.