YÖK, üniversitelerde bilişim uzmanlarının yetiştirilmesi için dijital dönüşüm projelerine odaklanıyor. Bilkent Üniversitesi’nin uygulamalı eğitim modeliyle sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli profesyoneller hazırlanıyor.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye’deki üniversitelerde bilişim uzmanlarının yetiştirilmesi amacıyla dijital dönüşüm projelerine odaklanıyor. Bilkent Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü, öğrencilere uygulamalı eğitim sunarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli profesyonelleri hazırlıyor.
Bilkent Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü’nde eğitim alan öğrenciler, laboratuvar uygulamaları, proje tabanlı dersler ve sektör işbirlikleriyle teorik bilgilerini pratiğe döküyor. Bu model, mezunların okul hayatından önce önemli bir sektörel deneyim kazanmasını sağlıyor.
Bölüm Başkanı Dr. Erkan Uçar, teknolojideki hızlı değişimin bilişim uzmanlarına olan talebi artırdığını belirtti. Uçar, bölümün, kurumların dijital altyapısını yöneten ve iş süreçlerini teknolojiyle entegre eden çok disiplinli bir alan olduğunu vurguladı. Teknolojinin dinamik yapısı nedeniyle yetişmiş bilişim uzmanlarına olan talebin her zaman mevcut pozisyonlardan daha fazla olduğunu ifade etti.
Uçar, bilişim sistemleri uzmanlarının yazılım geliştirmenin yanı sıra veri analitiği, bilgi sistemleri yönetimi, proje yönetimi ve dijital dönüşüm süreçlerinde de aktif rol aldığını belirtti. Bu durumun, mezunlara farklı sektörlerde çalışma imkanları sunduğunu kaydetti.
Yazılım ve dijital dönüşüm alanında faaliyet gösteren İnosas A.Ş. Genel Müdürü Muratcan İğdeli, bilişim sektöründe nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacın her geçen yıl arttığını vurguladı. İğdeli, dijitalleşmenin hızlanmasıyla birlikte bu alandaki istihdam ihtiyacının gelecekte daha da artacağını öngördü.
Reklam & iş birliği: [email protected]