Kolombiya’nın Antioquia eyaletinde 7.4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntı ülkenin batısında hissedilirken, çok sayıda binada hasar meydana geldiği bildirildi.
Kolombiya’nın Antioquia eyaletinde 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), sarsıntının TSİ 15.34’te kaydedildiğini duyurdu. Depremin derinliği 107 kilometre olarak ölçüldü.
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Kolombiya’nın batısındaki San Jose del Palmar kentinin yaklaşık 5 kilometre doğusu olduğu belirtildi. Sarsıntı, Choco yönetim bölgesi başta olmak üzere Barranquilla, başkent Bogota, Medellin, Manizales, Pereira ve Bucaramanga gibi ülkenin çeşitli kentlerinde hissedildi.
Meydana gelen deprem sonrası çok sayıda binada hasar meydana geldiği bildirildi. Olası can ve mal kayıpları ile hasar tespitine yönelik çalışmaların devam ettiği açıklandı.
Bu deprem, daha önce Venezuela’da yaşanan sismik olayların ardından bölgedeki sismik aktiviteyi yeniden gündeme getirdi. 24 Haziran’da Venezuela’da meydana gelen 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki iki büyük deprem, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 6.7 milyar dolarlık maddi hasara yol açtığı hesaplanmıştı.
Reklam & iş birliği: [email protected]