Maldivler Mağara Faciasında İnsan Hatası Vurgusu ve İlk Görüntüler Yayınlandı

Maldivler’deki mağara faciasında beş İtalyan turistin ölüm nedeni insan hatası olarak açıklandı. İlk görüntüler yayınlanırken Roma Savcılığı soruşturma başlattı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Maldivler Mağara Faciasında İnsan Hatası Vurgusu ve İlk Görüntüler Yayınlandı

Maldivler’in Vaavu Atolü’nde bir su altı mağarasında hayatını kaybeden beş İtalyan turistle ilgili yeni detaylar kamuoyuna yansıdı. Finlandiyalı elit kurtarma ekibinden Sam Paakkarinen, kazanın ana nedenini insan hatası olarak açıkladı. Turistlerin yetersiz ekipmanla yasal dalış sınırını aştığı ve yönlerini kaybettiği belirtildi. Olayla ilgili ilk mağara görüntüleri yayınlanırken, Roma Savcılığı da soruşturma başlattı.

Uzman dalgıç ekibinin ilk değerlendirmelerine göre, mağarada mahsur kalan turistlerin çıkış yolunu bulabilmeleri durumunda 15 dakikalık oksijenleri bulunuyordu. Bu sürenin yüzeye çıkmak için yeterli olabileceği aktarıldı.

Kazanın Detayları ve İnsan Hatası Vurgusu

Hayatını kaybeden dalgıçların cansız bedenlerini sudan çıkaran Finlandiyalı elit kurtarma ekibinden Sam Paakkarinen, The Sun’a konuştu. Paakkarinen, kazadaki ana nedenin insan hatası olduğunu vurguladı.

Paakkarinen, turistlerin deneyimli dalgıçlar olmalarına rağmen mağara dalışlarında kritik olan halat ve dalış makarası taşımadıklarını belirtti. Ayrıca, Maldivler’de yasal dalış sınırı olan 30 metreyi aşarak yaklaşık 50 metreye indikleri aktarıldı.

Mağaradan İlk Görüntüler ve Soruşturma Başlatıldı

Facianın yaşandığı mağaraya ait ilk görüntüler de kamuoyuna yansıdı. Kayıp turistleri bulmak için görevlendirilen kurtarma ekibinin çektiği fotoğraflarda, mağara girişini aydınlatan güneş ışığının iç kısımlarda görüş mesafesini azalttığı görüldü.

Elit kurtarma ekibi, dar alanda hareket eden dalgıçların palet vuruşlarının deniz tabanındaki tortu ve çamuru kaldırarak suyun bulanıklaşmasına neden olabileceğini değerlendirdi. Yetkililer, turistlerin yön duygularını kaybetmelerinin de ölümlerinde etkili olduğunu düşünüyor.

Turistlerin cenazeleri geçen hafta otopsi ve inceleme için İtalya’ya gönderildi. Roma Savcılığı, deneyimli dalış grubunun neden yasal sınırların altına indiği, gerekli izin ve ekipmanların neden sağlanamadığına dair kasıtsız adam öldürme soruşturması başlattığını duyurdu.

Benzer Haberler
Fransa’da Tren Kazası 44 Yaralı Bir Kişi Ağır
Fransa’da Tren Kazası 44 Yaralı Bir Kişi Ağır
Erdoğan ve Trump BM Genel Kurulu’nda Buluşuyor
Erdoğan ve Trump BM Genel Kurulu’nda Buluşuyor
Rum Tarihçi Kossifos’tan Güney Kıbrıs’a ‘İkinci İsrail’ Uyarısı
Rum Tarihçi Kossifos’tan Güney Kıbrıs’a ‘İkinci İsrail’ Uyarısı
Trump Zelenskiy’e Seslendi Dizel Tesislerini Vurmayın
Trump Zelenskiy’e Seslendi Dizel Tesislerini Vurmayın
Suudi Arabistan Husilerin Saldırıları Sonrası Boru Hattını Kapattı
Suudi Arabistan Husilerin Saldırıları Sonrası Boru Hattını Kapattı
Hürmüz Boğazı’nda Petrol Tankerinde Yangın Çıktı
Hürmüz Boğazı’nda Petrol Tankerinde Yangın Çıktı
Süper Haberin Doğru Adresi
Süper Haber

Reklam & iş birliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SÜPER HABER 'de saklıdır.