Ukrayna, Karadeniz’de Rusya’ya ait 20 gemiyi insansız deniz araçlarıyla hedef aldı. Operasyonun Ukrayna Devlet Günü kutlamaları kapsamında yapıldığı belirtildi.
Ukrayna, Karadeniz’de Rusya’ya ait 20 gemiyi insansız deniz araçlarıyla hedef aldığını duyurdu. İnsansız Sistemler Kuvvetleri Komutanı Robert Brovdi, dün gece gerçekleştirilen operasyonda 17 petrol tankeri, 2 gaz tankeri ve 1 römorkörün imha edildiğini açıkladı. Brovdi, bu saldırının Ukrayna Devlet Günü kutlamaları kapsamında yapıldığını belirtti.
Daha önceki operasyonlarda da Rus gemilerinin vurulduğu bilgisi paylaşıldı. Brovdi, 6-14 Temmuz tarihleri arasında Azak Denizi’nde 11 Rus gemisi ve 116 adet Rus gölge filo gemisinin hedef alındığını daha önce bildirmişti. Bu saldırılar, Karadeniz’deki Rus deniz varlığına yönelik Ukrayna’nın artan operasyonlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Reklam & iş birliği: [email protected]