ASSAN Group: Seri Üretimde Odak Noktası
Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen ve dünyanın savunma sanayindeki en önemli organizasyonlarından biri olan IDEX 2025 fuarı devam ediyor. Bu yıl 65 ülkeden 1400’ün üzerinde şirketin katıldığı etkinlikte Türk savunma sanayii firmaları da önemli bir yer tutuyor. Fuara katılan ASSAN Group Genel Müdürü Gürcan Okumuş, TRT Haber’e özel açıklamalarda bulundu.
Seri Üretimi Güçlendirmek
Gürcan Okumuş, şirket olarak odak noktalarının “seri üretimi güçlendirmek” olduğunu vurguladı. Farklı alanlarda uzun yıllara yayılan deneyimlerine dikkat çeken Okumuş, mevcut durumda seri üretim kapasitelerini geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Yeni üretim hatları için adımlar attıklarını ve dünya genelinde üretim faaliyetlerini genişlettiklerini açıkladı.
Uluslararası İşbirlikleri
Okumuş, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Azerbaycan, Nahçivan, Afrika ve Güney Kore gibi ülkelerle yoğun işbirlikleri içinde olduklarını söyledi. Güney Kore’ye MK serisi uçak mühimmatı satışı için bir sözleşme imzalamak üzere olduklarını da belirtti.
Hibrit Motor Geliştirme
Assan Group’un hibrit motor üzerinde çalıştığını açıklayan Okumuş, Türk ordusunun kullandığı tankların şanzımanlarına bakım yapabilme yeteneklerine sahip olduklarını dile getirdi. Şirketin hedeflerinden birinin yaklaşık 1000 beygir gücünde hibrit güç grubu üretmek olduğunu ve bunun prototipini IDEF 2025 Fuarı’nda sergilemeyi planladıklarını aktardı.
Bu açıklamalar, ASSAN Group’un Türk savunma sanayindeki önemli konumunu ve uluslararası alanda yürüttüğü başarılı işbirliklerini gözler önüne seriyor.