Memurların 2027 yılındaki fazla mesai ücretleri ve yurt içi gündelikleri artıyor. Yeni düzenlemelerle saatlik ücretler ve günlük harçlıklar yükseliyor.
Memurların saatlik fazla mesai ücretleri, 1 Ocak 2027 itibarıyla yaklaşık yüzde 20 artış gösterecek. 2026 yılında 16 lira 55 kuruş olan saatlik fazla mesai ücreti, yeni yılda 19 lira 85 kuruşa yükselecek. Bu düzenleme, 2027 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nde yer alan bilgilere göre yapıldı.
Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde görevli makam şoförleri dahil tüm personele, ayda 90 saati aşmamak kaydıyla fazla mesai ücreti 21 lira 15 kuruş olarak belirlendi. Genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında çalışan şoförler için bu sınır 60 saat ve ücret 21 lira 15 kuruş olacak. Mevcut durumda bu personel için 17 lira 60 kuruş ödeme yapılıyor.
Kurul başkanı, genel müdür, strateji geliştirme başkanı, vali, general ve amiral rütbesindeki Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki daire başkanları gibi üst düzey yöneticilerle çalışan personele, ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına 21 lira 15 kuruş ödenecek. Bu ödeme, her makam için aylık toplam 450 saati aşmayacak şekilde düzenlendi.
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile üniversite yurtlarında görev yapan ve izin hakkı bulunmayan personele, ayda 90 saate kadar 19 lira 85 kuruş ek ödeme yapılacak. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki idari personele ise fiilen yaptıkları fazla çalışma süreleri için ayda 100 saati aşmamak üzere saat başına 33 lira 85 kuruş ödenecek.
Harçlık Kanunu kapsamında belirlenen yurt içi gündelik tutarları da yeniden düzenlendi. Yeni yılda TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı için yurt içi gündelik 925 liradan 1260 liraya çıkacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, milletvekilleri ve üst düzey bürokratlar için bu tutar 900 liradan 1230 liraya yükselecek.
Ek göstergesi 8 bin ve üzeri kadrolarda bulunan memurlar için yurt içi gündelik 1210 lira olacak. En alt kademedeki memurlara ise 1160 lira ödenecek.
Reklam & iş birliği: [email protected]