Lübnan’da Mahsur Kalan Türk Vatandaşları Kurtarıldı
Türkiye’nin, soykırımcı İsrail’in saldırılarının ardından Lübnan’da mahsur kalan Türk vatandaşları için tarihinin en büyük tahliye operasyonlarından birini başlattığı bildirildi. Beyrut Büyükelçiliği tarafından Beyrut Limanı’nda bir toplanma merkezi oluşturuldu ve TCG Sancaktar ile TCG Bayraktar gemileri, Türk vatandaşlarını ana vatanlarına kavuşturmak için Lübnan’a yola çıktı.
En Büyük Deniz Yoluyla Tahliye Operasyonu Tamamlandı
TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileri, iki fırkateyn ve iki karakol gemisi korumasında Lübnan’a ilerledi ve 300 ton insani yardım ile birlikte Beyrut Limanı’na ulaştı. 588 sivil Türk vatandaşı Mersin’e getiren TCG Bayraktar’ın ardından TCG Sancaktar da yurda dönüş yolculuğunu tamamladı. Tahliye edilen 378 sivil, Mersin Limanı’na ulaşarak karaya indirildi.
Tahliyeler ve Yardımlar Devam Edecek
Tahliye edilen Türk vatandaşları, AFAD görevlileri tarafından karşılandı, Kızılay tarafından yemek ikramı yapıldı. Yaralı veya tıbbi bakıma ihtiyacı olanlar 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere sevk edildi. Başvurulara bağlı olarak ilerleyen günlerde tahliyelerin devam edeceği belirtildi.
“Vatanımızda Olmak Çok Güzel Bir Duygu”
Tahliye edilenlerden Eyüp Sabri Kırgız, operasyona katılan ekiplerin ilgi ve alakasından övgüyle bahsederek, “Vatanımızda olmak çok güzel bir duygu. Allah vatanımıza, milletimize, devletimize zeval vermesin” dedi. Tahliye edilen Türk vatandaşlarına destek olmak adına operasyonların kararlılıkla devam edeceği bildirildi.